Натурален сусамов тахан "Тръндеви" 700 гр.

Натурален сусамов тахан "Тръндеви" 700 гр.

Натуралният суров сусамов тахан  Тръндеви е с доказани във времето вкусови качества. Той е първокачествена паста от суров небелен сусам, постигнат след контролирано изсушаване на семената. В съхранените обвивки се съдържат част от хранителните стойности на крайния продукт и така повишават качествата му.Ако нямате сериозен проблем със стомаха е за предпочитане, защото при отстраняването на повърхностните обвивки на зрънцето витамините и минералите намаляват.

Натуралният кафеникав цвят и специфичната кремообразна консистенция са отговорни за характерния аромат на сусамовия тахан. Процесът по смилането семейство Тръндеви все още се извършва по традиционен начин - с помощта на воденични камъни.

Сусамът е изключително богат на антиоксиданти, дължащи се най-вече на уникалния фитоестроген сесамин, който също имапротиворакови способности.

 

Употреба:

Заради високата си масленост суровият сусамов тахан е възможно да се отаи след известно престояване в съд. Това е естествена реакция и не трябва да ви притеснява. Просто разбъркайте пастата за получаване на хомогенна консистенция.

При ежедневна консумация (няколко супени лъжици вкомбинация с мед, например 2:1 в полза на тахана) един буркан небелен суров сусамов тахан "Тръндеви" ще ви стигне за около 2 седмици.

Напишете коментар

Бележка: HTML не се показва!
    Лош           Добър
  • Модел: 700 гр.
  • Наличност: В наличност
  • 12.50лв.

Етикети: Натурален сусамов тахан "Тръндеви" 700 гр.