Сусамов тахан „пълнозърнест”

Сусамов тахан „пълнозърнест”

Пълнозърнестия тахан се получава от смилането на небелен суров сусам, което гарантира максимално запазване на ценните съставки на семената.

 

Натуралният сусамов тахан е не само деликатес, но и пълноценна храна със съдържанието си на лесноусвоими растителни мазнини, високо съдържание на незаменими мастни киселини, витамини B1, E, PP, минералите Калций, Магнезий, Цинк и Мед и др. Мощен природен антиоксидант, поради съдържанието си на две уникални съставки - сезамин и сезамолин, които принадлежат към групата на т.нар. лигнани /хормоноподобни вещества/. Практически не гранясва. Сусамовият тахан е балсам за стомашно-чревния тракт. Приеман сутрин на гладно, по 2-3 супени лъжици е отлично средство за профилактика при язва и гастрит.

Поради високото си съдържание на калций, сусамовия тахан се препоръчва за заздравяване на костно-мускулната система. Особено подходящ е за приемане от деца и подрастващи – за укрепване на организма, бременни и кърмачки, както и за жени в напреднала възраст – срещу остеопороза.

 

Консумира се в натурален вид или смесен с равни части пчелен мед, както и в различни салатени сосове и ястия.

Напишете коментар

Бележка: HTML не се показва!
    Лош           Добър
  • Модел: 340 гр.
  • Наличност: В наличност
  • 5.20лв.

Етикети: добавки, билкова, натурална, здравословни, хранителна, био