Сусамов тахан „пълнозърнест”

Сусамов тахан „пълнозърнест”
 
Сусамов тахан „пълнозърнест”

Пълнозърнестия тахан се получава от смилането на небелен суров сусам, което гарантира максимално запазване на ценните съставки на семената.

 

Натуралният сусамов тахан е не само деликатес, но и пълноценна храна със съдържанието си на лесноусвоими растителни мазнини, високо съдържание на незаменими мастни киселини, витамини B1, E, PP, минералите Калций, Магнезий, Цинк и Мед и др. Мощен природен антиоксидант, поради съдържанието си на две уникални съставки - сезамин и сезамолин, които принадлежат към групата на т.нар. лигнани /хормоноподобни вещества/. Практически не гранясва. Сусамовият тахан е балсам за стомашно-чревния тракт. Приеман сутрин на гладно, по 2-3 супени лъжици е отлично средство за профилактика при язва и гастрит.

Поради високото си съдържание на калций, сусамовия тахан се препоръчва за заздравяване на костно-мускулната система. Особено подходящ е за приемане от деца и подрастващи – за укрепване на организма, бременни и кърмачки, както и за жени в напреднала възраст – срещу остеопороза

Напишете коментар

Бележка: HTML не се показва!
    Лош           Добър
  • Модел: 550 гр.
  • Наличност: В наличност
  • 6.50лв.

Етикети: добавки, билкова, натурална, здравословни, хранителна, био