Как да си помогнем при грип?

Публикувано от marto 16.07.2018 0 Коментари

В момента има много чести вирусни заболявания и грип, които протичат с висока температура до 39,5 - 40 градуса за няколко поредни дни, с отпадналост и трудно повлияване от температуро-потискащи лекарства.

 

 

Ето няколко прости съвети, които ще ви помогнат по време на грипна епидемия:

 

 

Ако вие или вашето дете сте болни, пийте много течности, но особено вода и чай, защото при липса на достатъчно вода в организма, симптомите се влошават и температурата още повече се повишава.

 

Вирусните инфекции и грипът НЕ се повлияват от антибиотици, защото антибиотиците могат да въздействат единствено на бактериални инфекции, а не на вирусни. Затова е безсмислено да започвате с антибиотично лечение още от първия ден на настинката. Така само ще се наложи на 4-5я ден от заболяването, да ви се изпише нов антибиотик.

 

Избягвайте редуването на панадол/ефералган/ и нурофен, защото обременявате драстично бъбреците, а и може да предизвикате нежелани токсични и алергични реакции. Ако имате температура под 38 градуса, не е нужно да взимате нищо, което да я намалява, защото така само потискате реакцията на организма да се справи с болестта и удължавате заболяването.

 

При температура над 39 градуса взимането на парацетамол (панадол, калпол, ефералган) няма почти никакъв температуропотискащ ефект. Разчитайте тогава на хексалгин или нурофен. Да не говорим, че в редица страни, като САЩ например, парацетамолът изобщо е забранен за употреба.

 

Приемайте големи дози витамин С - по 500мг до 1000мг дневно за възрастни. Консумирайте много чесън и лук, които са богати на фитонциди, вещества, убиващи вирусите.

 

 

Храните, които трябва да избягвате по време на инфекция са:

 

- алкохол - обезводнява организма и натоварва черния дроб

 

- кисели храни - цитрусови плодове, туршии

 

- мляко и млечни продукти - и киселите храни, и млечните продукти увеличават количеството на слузта в организма, оттам по-обилни хреми и по-силна кашлица

 

- замразени, консервирани храни, полуфабрикати - липса на витамини и минерали, натоварване на организма с консерванти

 

 

Не се самолекувайте и потърсете лекарска помощ, особено ако се касае за малко дете, бременни, хора с тежки хронични заболявания.

 

 

 

Източник: Хомеопатичен справочник на Д-р Юрукова 

http://www.homeopathytoday.eu/spip.php?article147